Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1/2 dl tej
5 evőkanál kókuszolaj
csipetnyi só
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál margarin (olvasztott) vagy
4 evőkanál azonnal oldódó, cukrozott kakaópor
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra (ha van, légkeverés funkcióra), és sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Keverjük össze a túrót, porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a tejet és az olajat. A lisztet keverjük el a sütőporral, szitáljuk át, öntsük a túrós részhez, és gyúrjuk össze. A kakaóport keverjük össze a porcukorral, tegyük félre. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra, kb. 3-5 mm vékonyra, egyenletesen kenjük meg az olvasztott margarinnal, majd szórjuk meg a cukrozott kakaóval. A hosszabbik felétől kezdve tekerjük fel minél szorosabbra, vágjunk belőle ujjnyi széles szeleteket, és rakosgassuk őket a tepsibe. Tegyük a sütőbe, majd 13-15 percig süssük.