Ismét egy villámgyorsan elkészíthető süti. És nem is kell sokat várni, amíg ehetünk belőle, elegendő akár két órát pihentetni a hűtőben, és már ehetjük is. De persze minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb. És bár nem sikerült tökéletes kockákra vágnom, itt-ott kifolyt a krém, de az íze kárpótol. 🙂 Azért gondoltam most az erdei gyümölcsös ízre, mert nemrégiben akciósan vettem egy csomaggal, és most már ideje volt felhasználni. 🙂 Érdekes, hogy eddig még nem sikerült édes fagyasztott erdei gyümölcsöket vennem, viszont az édes krém tökéletesen ellensúlyozza a savanykás gyümölcsök ízét. A süti tetején lévő máz nem törékeny, hanem puha és krémes, de mégis szilárd állagú. Egyébként ez a puhaság és krémesség a süti egészéről is elmondható, szerintem az első kóstolás után mindenki úgy gondolja majd, ebből semennyi nem elég. 🙂
Hozzávalók:
40 dkg Graham vagy
teljes kiőrlésű keksz
Krém:
50 dkg mascarpone
25 dkg túró
200 ml habtejszín
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg erdei gyümölcs (mirelit)
Máz:
10 dkg fehér csokoládé
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg margarin
Elkészítés:
Először készítsük el a krémet. A habtejszínt verjük fel, keverjük hozzá a kétféle cukrot, a túrót, a mascarpone-t, végül óvatosan forgassuk bele az erdei gyümölcsöt (fagyasztva). Egy közepes méretű, magas falú tepsi vagy jénai alját rakjunk ki egy sor keksszel, kenjük rá a krém negyedét, ezt ismételjük, amíg elfogy a krém. A tetejére kekszet tegyünk. A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk össze a hozzávalókat, majd ezt öntsük rá a süti tetejére, és tegyük néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.