Ez a süti egy amerikai változata a Bibingka nevű Fülöp-szigeteki kókuszos sütinek. Egész napos rendezvényre készültünk, és mivel legkedvesebb barátomnak már régen sütöttem kókuszos sütit, csak ilyen jöhetett szóba, és ez a süti egyből megtetszett. Egy amerikai oldalon találtam a receptet, csak annyit változtattam rajta, hogy csökkentettem a cukor mennyiségét, illetve a tésztájába tettem kakaóport. A sütiről annyit, hogy egy igazi kókuszos kalóriabomba. Kókusz-rajongóknak, illetve azoknak, akik bírják a nagyon tömény, édes és laktató sütiket. 🙂
Tészta:
25 dkg finomliszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin (olvasztott)
csipetnyi só
3 db tojás
6 dkg margarin (olvasztott)
6 dkg finomliszt
340 gramm sűrített tej
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
30 dkg kókuszreszelék +
10 dkg a tetejére
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és egy kisebb, mélyebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, egyengessük a tepsibe, majd süssük kb. 12 percig, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni 10 percig, közben csökkentsük a sütő hőmérsékletét csökkentsük 165 fokra. A töltelék hozzávalóit keverjük össze, majd egyenletesen kenjük rá a tésztára, szórjuk meg a tetejét a kókuszreszelékkel. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük kb. 25-30 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni.