Ragacsos kókuszkocka (Bibingka)

Ez a süti egy amerikai változata a Bibingka nevű Fülöp-szigeteki kókuszos sütinek. Egész napos rendezvényre készültünk, és mivel legkedvesebb barátomnak már régen sütöttem kókuszos sütit, csak ilyen jöhetett szóba, és ez a süti egyből megtetszett. Egy amerikai oldalon találtam a receptet, csak annyit változtattam rajta, hogy csökkentettem a cukor mennyiségét, illetve a tésztájába tettem kakaóport. A sütiről annyit, hogy egy igazi kókuszos kalóriabomba. Kókusz-rajongóknak, illetve azoknak, akik bírják a nagyon tömény, édes és laktató sütiket. 🙂

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg finomliszt

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg margarin (olvasztott)

csipetnyi só

Töltelék:

3 db tojás

6 dkg margarin (olvasztott)

6 dkg finomliszt

340 gramm sűrített tej

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

csipetnyi só

30 dkg kókuszreszelék +

10 dkg a tetejére

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és egy kisebb, mélyebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, egyengessük a tepsibe, majd süssük kb. 12 percig, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni 10 percig, közben csökkentsük a sütő hőmérsékletét csökkentsük 165 fokra. A töltelék hozzávalóit keverjük össze, majd egyenletesen kenjük rá a tésztára, szórjuk meg a tetejét a kókuszreszelékkel. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük kb. 25-30 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Tovább a blogra »