Kakaós tiramisu

Egy újabb, egyszerűen és villámgyorsan összeállítható sütemény. Bár a végeredményre néhány órát várni kell. 🙂 Ez nem egy klasszikus tiramisu recept, hozzávalókban és ízben eltér egy kicsit. Nyáron nem szeretek tojást használni a sütés nélküli édességekbe, ezért ebbe sem tettem. Amiben hasonlít az eredetire, az a babapiskóta és a mascarpone, illetve az elkészítés menete. A tiramisu egy olyan édesség, amit bármilyen ízben elkészíthetünk, nyáron friss gyümölccsel is. Bevallom, epreset szerettem volna összedobni, de mivel sajnos nem készültem előre, így lett belőle kakaós. 🙂

Hozzávalók (4 személy):

20 dkg babapiskóta

25 dkg mascarpone

200 ml habtejszín (cukrozott)

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

2 dl tej

1 evőkanál cukrozott kakaópor

Elkészítés:

A tejből és kakaóporból készítsünk kakaót. A habtejszínt verjük fel, majd keverjük bele a mascarpone-t és a cukrozatlan kakaóport. (Amennyiben cukrozatlan habtejszínt használunk, tetszés szerinti mennyiségű cukrot is keverjünk a krémbe.) A babapiskótákat egyenként mártogassuk meg a kakaóban, majd egy kisebb tepsi aljára rendezzük el a babapiskóták felét. Kenjünk meg a krémmel, majd újabb mártogatott babapiskóta jön, a végén pedig a krém. Tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy egész éjszakára.

Tovább a blogra »