Túrós-gyümölcsös teljes kiőrlésű rétes

Egy újabb egészséges, és mégis finom édesség. 🙂 Bevallom, még soha nem sütöttem rétest. Na persze most is csaltam egy kicsit, mert nem saját készítésű tésztával készítettem. 🙂 Egyik nap a Lidl-ben vásárlás közben láttam, hogy lehet kapni, teljes kiőrlésű réteslapot is. Gondoltam, ezt ki kell próbálni! A jó benne, hogy a tésztán egyáltalán nem érződik, hogy teljes kiőrlésű, a tölteléket pedig szintén alakbarát alapanyagokból készítettem. A saját, és visszajelzések alapján is az eredmény tökéletes lett. 🙂 Azt gondolom, a rétesről többet nem is kell mondanom. 🙂

Hozzávalók (3 rúd):

1 csomag teljes kiőrlésű réteslap (Lidl)

10 dkg margarin (olvasztott)

Töltelék:

1 db barack

10 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)

10 dkg eper (friss vagy fagyasztott)

eritrit (tetszés szerinti mennyiség)

25 dkg zsírszegény túró vagy

25 dkg zsírszegény krémes túró (Aldi)

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A réteslapokat készítsük elő a csomagoláson leírtak szerint. A túrót felezzük el, majd az egyik feléhez keverjük az áfonyát és az édesítőt, a másik feléhez pedig a kisebb darabokra vágott epret és az édesítőt. A barackot is vágjuk kisebb darabokra, de ezt önmagában töltjük a rétesbe. A réteslapokat töltsük meg a töltelékekkel, tekerjük fel, tegyük tepsibe őket, kenjük meg a tetejüket olvasztott margarinnal, majd süssük kb. 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek. Miután megsültek, várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek, így könnyebb szeletelni.

Tovább a blogra »