Mogyoróvajas Oreo Brownie muffin

Már megint egy olyan süti, amit régen kinéztem, de csak most lett apropója, hogy megsüssem. 🙂 Legkedvesebb barátommal találkoztam, és mivel Brownie és Oreo rajongó, és mivel mindkettő volt itthon, csak ezt süthettem. 🙂 Már sütöttem Oreo-s sütit (Áfonyás Oreo-s mini sajttorta), de ez teljesen más! Ebben a muffinban az Oreo megmarad roppanósnak, nem puhul át, mint a sajttortás változatban. De nem csak ettől különleges ez a süti! A mogyoróvaj valami hihetetlen ízorgiát okoz, amit mindenkinek ki kell próbálnia! 🙂 Tudom, a mogyoróvaj megosztja a véleményeket, van aki szereti, van aki nem, és van aki még soha nem kóstolta. Aki még nem kóstolta, ebben a sütiben meg kell kóstolnia! 🙂 A tészta igazi Brownie, krémes és puha, az Oreo roppan, a mogyoróvaj pedig a maga édeskés sósságával elvarázsolja az ízlelőbimbóinkat. Hát kell ennél több?! 🙂

Hozzávalók:

6 dkg finomliszt

12 dkg margarin (olvasztott)

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

4 dkg cukrozatlan kakaópor

1/4 teáskanál sütőpor

2 db tojás

24 db Oreo keksz

kb. 30 dkg mogyoróvaj

csipetnyi só

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és a muffin sütőforma mélyedéseibe tegyünk egy-egy muffin papírt. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint. A finomlisztet szitáljuk át, majd keverjük hozzá a sütőport és a sót, és végül adjuk a tojásos masszához. Csak annyira keverjük össze, hogy egyneművé váljon a tészta, ne keverjük túl. A kekszekből egyet-egyet kenjünk meg egy kávéskanálnyi mogyoróvajjal, majd ragasszuk össze egy másik keksszel, így tegyük a formákba, és erre tegyünk kb. egy evőkanálnyi tésztát. Mivel elég sűrű a tészta, ne aggódjunk, nem fog a tetején maradni, sütés közben szépen körben lefolyik az Oreo-hegyen. 🙂 Süssük kb. 20 percig, tartsuk be a Brownie-ra vonatkozó szabályokat, mert ha túlsütjük, száraz lesz!

Tovább a blogra »