Diétás málnás muffin máklisztből

Ha őszinte akarok lenni, mondhatnám, hogy íme egy süti, ami ronda, de annál finomabb. 🙂 Viszont csak azért néz így ki, mert kicsit beleragadt a tészta a muffinpapírba. 🙂 Máklisztből még nem sütöttem sütit, és mivel volt itthon egy csomag, arra gondoltam, itt a lehetőség, hogy kipróbáljam. Legkedvesebb barátomra várt most is a kóstolás, szerencsére ízlett neki, szóval, a puding kiállta a próbát. 🙂 Amit tudni kell, hogy a muffin teteje kicsit ropogós, a belseje viszont nagyon puha és lágy, sőt, én úgy éreztem, mintha kicsit krémes lenne. Egyébként készíthetjük másfajta gyümölccsel is, én áfonyára, illetve eperre gondoltam. Legközelebb ezekkel a gyümölcsökkel próbálom majd ki. 🙂

Hozzávalók (12 db):

12 dkg mákliszt

3 db tojás

3 evőkanál kókuszolaj

édesítő (tetszés szerinti mennyiség)

1/2 mokkáskanál szódabikarbóna

1/2 mokkáskanál sütőpor

csipetnyi só

2 dl hideg víz

10 dkg málna (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és a muffin sütőforma mélyedéseibe tegyünk egy-egy muffinpapírt, amiket enyhén olajozzunk ki. A tojásokat, a kókuszolajat és az édesítőt keverjük össze, adjuk hozzá a szódabikarbónával, sütőporral és sóval elkevert máklisztet, majd annyi vizet, hogy kicsit sűrűbb tésztát kapjunk. A legvégén óvatosan forgassuk bele a málnát is. A tésztát osszuk el a formákban, majd süssük kb. 25-30 percig.

Tovább a blogra »