Őszibarackos-joghurtos kocka

Ez a süti a szintén a blogon található Epres-joghurtos kocka őszibarackos változata. Akkor eper szezon volt, most őszibarack szezon van. 🙂 Azért jók ezek a lédús gyümölcsök, mert így még krémesebb és puhább lesz a süti. Persze a kevert sütik általában puhák, de egy kis gyümölccsel bármikor fel lehet dobni, nemcsak az ízét, hanem az állagát is. Sőt, ha a gyümölcsöt összekeverjük lekvárral, és ezzel a “töltelékkel” szórjuk meg a sütit, még krémesebb és puhább lesz.

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

15 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

fél csomag sütőpor

2 db tojás

2,5 dl görög joghurt

100 ml olívaolaj

3 db közepes őszibarack

csipetnyi só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes méretű tepsit. A tojásokat és a kétféle cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá az olajat és a joghurtot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, sóval, szitáljuk át, majd adjuk hozzá a tojásos masszához. Az őszibarackokat vágjuk kisebb kockákra és a negyedét keverjük a tésztába. Ezután a masszát öntsük a tepsibe, és a maradék őszibarackot szórjuk rá a tésztára. Süssük kb. 25-30 percig.

Tovább a blogra »