Reform erdei gyümölcsös-mascarpone-s Brownie

Sokáig gondolkodtam, mit süssek a frissen vásárolt kókuszlisztből, mivel még soha nem használtam. Csak úgy natúrban megkóstolva olyan, mint az őrölt kókusz. A sütiben egyáltalán nem érződik az íze, viszont a tészta állaga kicsit szemcsésebb, jobban morzsálódik, mint a sima lisztes süti. Ezt leszámítva, nagyon omlós és krémes lett, ami köszönhető a kókuszlisztnek és a mascarpone-nak. Iletve szerintem azért is lett extrán krémes, mert a gyümölcsöt fagyottan tettem bele, és szerintem sütés közben kisült belőle a víz, ez pedig kicsit átitatta a tésztát. Ami még előny, hogy ennél a Brownie-nál nem kell szigorúan figyelni a sütési időt, mert a töltelék miatt nem tud kiszáradni.

Hozzávalók (4 adag):

6,5 dkg kókuszliszt

15 dkg margarin (vagy vaj)

4 db tojás

15 dkg eritrit

1 teáskanál sütőpor

15 dkg étcsokoládé (diétás)

csipetnyi só

Töltelék:

50 dkg mascarpone (zsírszegény)

1 db tojás

10 dkg eritrit

15 dkg erdei gyümölcs (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb tepsit. A tojásokat keverjük habosra az édesítőszerrel. Az étcsokoládét és a margarint (vajat) mikrohullámú sütőben vagy vízgőz fölött olvasszuk össze, majd adjuk a tojásos részhez. A kókuszlisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, végül keverjük bele a tojásos-csokis masszába. A mascarpone-t keverjük össze a tojással és az édesítőszerrel. A tészta egyik felét öntsük a tepsibe, kenjük meg a mascarpone-val, egyenletesen oszlassuk el rajta az erdei gyümölcsöt, majd fedjük be a maradék tésztával. Süssük kb. 25-30 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. A legjobb, ha néhány órára vagy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a töltelék teljesen megszilárdulhasson.

Tovább a blogra »