Reform málnás Brownie

Ezt a receptet Martha Stewart-tól lestem. Ő az USA egyik legismertebb háziasszonya, szuperfinom ételeket, sütiket készít. Én viszont nem gondoltam volna, hogy teljes kiőrlésű lisztből is lehet (szerintem) ugyanolyan finom Brownie-t sütni, mint sima fehér lisztből. Jön a karácsony, szilveszter, ilyenkor is vigyázhatunk alakunkra, egészségünkre. Ez a fajta Brownie, mivel teljes kiőrlésű liszttel készül, kicsit tömörebb, laktatóbb, kevesebb is elég belőle. Viszont az íze tökéletes, krémes és csupa csokis. És a Brownie-hoz hasonlóan, ez is nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül.

Hozzávalók (4 személyre):

6,25 dkg teljes kiőrlésű liszt

6,25 dkg teljes kiőrlésű zabpehelyliszt

20 dkg diétás étcsokoládé

9 dkg margarin

20 dkg eritrit

1 db tojás

3 dkg cukrozatlan kakaópor

1 1/4 teáskanál sütőpor

1/4 teáskanál szódabikarbóna

1 mokkáskanálnyi vanília aroma

2 db kisebb alma pépesítve

10 dkg málna (friss vagy fagyasztott)

csipetnyi só

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vízgőz fölött olvasszuk össze az étcsokoládét a margarinnal, majd tegyük félre. A tojást, édesítőszert, vaníliaaromát és almapépet keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét. Keverjük homogénre, majd adjuk hozzá a sütőporral, szódabikarbónával, sóval elkevert kétféle lisztet. Öntsük a tepsibe, majd szórjuk meg a málnával. Süssük kb. 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk hűlni a tepsiben, majd vágjuk négyzetekre.

Tovább a blogra »