Egy rövidke rendezvény, egy fincsi muffin. 🙂 Legkedvesebb barátom kérte a muffint, mert már régen sütöttem. Az alaprecept a szintén a blogon található Kókusszal töltött muffin, de most egy kicsit változtattam rajta. Nem csokidarabok, hanem olvasztott csokoládé került bele, tej helyett tejföl, illetve a töltelékbe tejföl helyett mascarpone. A muffin tésztája sokkal csokisabb, a töltelék pedig sokkal krémesebb lett. A tejföl, mivel kicsit savanykás, több cukrot igényel, a mascarpone íze viszont semleges, így takarékoskodhatunk a cukorral is. 🙂
15 dkg finomliszt
10 dkg barna cukor
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
2 db tojás
10 dkg tejföl
125 ml olívaolaj
1/2 teáskanál szódabikarbóna
120 ml forró víz
csipetnyi só
Töltelék:
25 dkg mascarpone
10 dkg kókuszreszelék
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszvirágcukor
Tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és a muffinsütő forma mélyedéseibe tegyünk egy-egy muffinpapírt. Keverjük össze az előzőleg átszitált lisztet, szódabikarbónát, sót, tegyük félre. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a csokoládét, az olívaolajat, kakaóport, a cukrokat, végül az előzőleg kicsit összekevert tojásokat. Keverjük a liszthez, majd a végén keverjük bele a tejfölt. A töltelék hozzávalóit keverjük össze. A muffinpapírokba félig tegyünk a masszából, majd egy-egy kávéskanálnyi töltelék következik, erre a maradék tészta. Süssük kb. 20 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Az étcsokoládét, margarint, porcukrot olvasszuk össze, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket, és miután kihűltek a muffinok, kenjük meg a tetejüket a krémmel.